Το όραμά μας

Η τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού είναι σημαντικοί θεσμοί που μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Στις προθέσεις μας είναι να συνδιαμορφώσουμε τη νέα εναλλακτική και ριζοσπαστική πρόταση για τον δήμο μας με ενεργούς και ελεύθερους πολίτες αλλά και με διάφορες αυτοδιοικητικές κινήσεις.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό, είναι καθήκον μας να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα του Δήμους μας ως οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας, αυτοτέλειας, πλήρους διαφάνειας και κοινωνικής συμμετοχής.

Στόχος μας είναι ένας Δήμος ανοιχτός και δημιουργικός, πρωτεργάτης της κοινωνικής αλληλεγγύης, συνοχής και ανάπτυξης. Ένας Δήμος της τοπικής πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης και δράσης.

Θέλουμε την δράση της Δημοτικής Αρχής να διαπερνά το ζωογόνο κριτικό πνεύμα, το απολύτως απαραίτητο για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση αιτημάτων προς όφελος όλων των πολιτών. Ο Δήμος που επιθυμούμε και ονειρευόμαστε δεν μπορεί να είναι άκριτος χειροκροτητής και υποτακτικός της κεντρικής εξουσίας, μήτε όμως και κάστρο στείρας αντι κυβερνητικής πολιτικής.

Η αναμέτρησή μας θα γίνεται κατά κανόνα με τα προβλήματα του Δήμου μας.